perjantai 22. lokakuuta 2010

Parque Warner Bros Madrid

Lentokoneella Malagasta Madridiin vain tunti ja sieltä suoraan teema puisto Warner Brosiin. Vaivaiset kaksi tuntia ja olimme jo perillä, lasten kanssa matkustaessa kätevää. Puisto sijaitsee 25 km Madridista kaakkoon. Lapsilla lenteli perhosia mahassa lähestyessämme teema puistolle vievää tietä. Teemapuiston suuret sisäänkäynnin kaaret avautuivat eteemme ja viimeistään tunnelmaa toi viereisessä olevan vuoristoradan matkustajien kiljuminen. Kesä oli jo ohi, joten vältimme pitkät lippujonot -tunnetusti mehän emme jonota. Astuessamme sisälle puistoon, meille avautui täysin uusi maailma. Puisto oli kuin hyppy suoraan amerikkalaiseen elokuvaan, vanhoja autoja-amerikan rautoja, vanhoja rakennuksia ja kahviloita, jalkakäytävällä kuuluisuuksien mukaan nimettyjä tähtiä.. Suurissa rakennuksissa oli vierivieressä kauppoja, tietenkin toinen toistaan hokuttelevampia myymälöitä lapsille, "äiti, mä haluan ton, ei kun ton, ei kun ton.." Spiderman, batman, hello kitty, princess...Yritimme päästä huvipuiston puolelle ilman suuria ostoksia, muutama pakollinen pehmolelu tarttui kuitenkin mukaan. Puistossa, pienten lasten puolella oli paljon erilaisia laitteita ja iloisia lapsia. Vältyimme onneksi jonottamiselta ja ennätimme käydä monessa laitteessa pyörittämässä pään- ja mahan sekaisin. Tietysti pääsin itsekin kokeilemaan mm. karuselliia, helikopteria ja muita lasten laitteita. Päivä taittui iltaan nopeasti. Mutta oli vielä päästävä aikuistenkin laitteisiin.. Niin hurjia laitteita, etten juurikaan muista mitään muuta, kuin laitteeseen menon ja tulon pois, sanattomana ja kalpeana. Lapset nauttivat puistosta kovasti ja meillä oli todella hauska päivä!

Madrid tarjoaa hienoja matkustus mahdollisuuksia koko perheelle; kulttuuria, nähtävyyksiä ja ihania ravintoloita on paljon. Erittäin kiva, puhdas ja kaunis kaupunki. Seuraavana päivänä tutustuimmekin hieman lähemmin paikallisten tapaan viettää sunnuntaita. Kävelimme keskustassa sijaitsevassa kauniissa Retiro puistossa, joka täyttyy sunnuntaisin varsinkin lapsi perheistä. Puisto oli täynnä erilaisia katutaiteilijoita. Joka kymmenen metrin välein lapset halusivat pysähtyä katsomaan taikureita, nukketeatteria ym esityksiä. Tunnelma oli erittäin leppoisa ja välitön. Juuri tällaista sunnuntaipäivää toivoinkin, lasten kanssa yhdessä oloa ja mukavaa tekemistä ulkoilmassa. Väentungos oli välillä valtava ja sainkin todella vahtia omia lapsiani etteivät he hukkuneet ihmisvilinään, sinkoillessaan esittäjältä luota toiselle. Kauhistuksekseni huomasin erittäin hätääntyneen näköisen isän juoksevan ympäriinsä etsien lastaan ja huutaen lapsensa nimeä. Mitään kamalampaa tunnetta ei varmasti voi olla, kuin oman lapsen kadottaminen tuollaiseen suureen väkijoukkoon. Itselläni on käynyt jopa mielessä laitattaa sirut lapsiin, turvallisuuden vuoksi, vilkkaita kun ovat.

Kotimatka ei tietenkään mennyt kommelluksitta, mikä on meidän perheelle normaalia. Istuimme ihastuttavassa ravintolassa syömässä ja  tilasimme vielä jälkiruokaa rauhassa, kunnes tajusin katsoa kelloa... Lento lähti tunnin päästä ja olimme Madridin keskustassa. Pienten lasten kanssa nopea lähtö on täysin mahdotonta. Toiselle tuli siinä kiireessä vessahätä ja kun toinen kävi niin toisellekin tuli. Autolle päästyämme lapset eivät heti päässeet sopuun istumapaikoista.. eli kaikenlaista pientä. Lentokentälle päästyämme tiesin jo ettei ole mitään mahdollisuutta ennättää koneeseen. Marssimme siis suoraan lippuja myyvälle luukullle. Siinä selvisi, että olimme myöhästyneet illan viimeiseltä lennolta. Ainoa kotiinpääsy vaihtoehto oli juna. Lähdimme kohti Madridin juna-asemaa....junaa joka ei siis ole suosikki matkustusvälineeni. Ykkösluokan vaunussa oli kuitenkin niin mukavaa ja rauhallista matkustaa, että totesin sen olevan helpompi matkustus muoto Madridiin kuin lentokone. Joten ensi kerralla menemme junalla!

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie
 Hänt' ihana enkeli kotihin vie
 Niin pitkä on matka, ei kotia näy
 Vaan ihana enkeli vieressä käy"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.